wmk_product_02

Fefa'ataua'iga Su'ega Fa'aeletonika Gaosia

O loʻo faʻaalia e le US le faʻatupulaia o le gaosiga o mea tau eletise.Tolu-masina-aveve suiga i le tausaga talu ai (3/12) ia Mati 2019 e 6.2%, o le 12th masina sosoo o le tuputupu aʻe i luga atu o le 5%.O loʻo faʻaitiitia le gaosiga o mea tau eletise a Saina, ma Mati 2019 3/12 faʻatupulaia o le 8.2%, tutusa ma le 8.3% ia Fepuari.O le taimi muamua lea na faʻaitiitia ai le faʻatupulaia o le gaosiga o mea tau eletise a Saina i lalo ifo o le 10% talu mai Novema 2016. O atunuu e 28 o le Iuni a Europa (EU) na faʻaalia le paʻu i le 3/12 gaosiga faʻaeletoroni ia Tesema 2018 e oʻo atu ia Fepuari 2019 ina ua maeʻa le faʻatupulaia ae o le tele o le tuputupu ae lelei. lua tausaga talu ai.

news-21

O le gaosiga o mea tau eletise i atunu'u autu o Asia ose ata fefiloi.O Taiwan ua i ai nei le maualuga maualuga o le tuputupu aʻe i le itulagi, ma Mati 2019 3/12 faʻatupulaia o le 15%, o le tolu masina sosoo o le faʻatupulaia numera lua.Ua toe malosi Taiwan mai le pa'u o le gaosiga i le 2015 e oo atu i le 2017. O le 3/12 o Vietnam na faʻagesegese i le 1% ia Aperila 2019 ina ua maeʻa le tuputupu aʻe malosi i le lua tausaga talu ai, na sili atu i le 60% ia Tesema 2017. Korea i Saute, Meleisia, Sigapoa ma Iapani uma. o'o i fa'aitiitia i nai masina talu ai.Sa vaivai Iapani i le tausaga talu ai, ae o isi atunuu e tolu na faʻatupulaia numera lua i se taimi i le 2018.

news-12

O le a le aafiaga o le feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga i le va o le US ma Saina i le gaosiga o mea tau eletise?O le va'ava'ai i fa'aulufale mai a le US o mea fa'aeletoroni i le kuata muamua o le 2019 fa'atusatusa i le tausaga talu ai o lo'o tu'uina mai ai se fa'aaliga o aga.O le aofa'i o oloa fa'aulufale mai a Amerika o mea tau eletise e $58.8 piliona i le 1Q 2019, i lalo $2 piliona po'o le 3.4% mai le 1Q 2018. O oloa fa'aulufale mai mai Saina na pa'ū i lalo $3.7 piliona, po o le 11%.O oloa faaulufale mai mai Mekisiko na tumau i le $10.9 piliona.Ua tulaʻi mai Vietnam o le lona tolu sili ona tele o oloa faaulufale mai a le US, ma le $ 4.4 piliona i le 1Q 2019, i luga $ 2.2 piliona pe 95% mai le tausaga talu ai.O Taiwan o le lona fa tele lea, ma le $2.2 piliona, i luga 45% mai le tausaga talu ai.Taialani ma le tele o isi atunuu na faʻaalia le faʻaitiitia o oloa faaeletonika a Amerika mai le tausaga talu ai.O le tuputupu aʻe faifaipea o le gaosiga o mea tau eletise a Amerika e pei ona faʻaalia i luga aʻo faʻaitiitia le faʻaulufaleina mai o loʻo faʻaalia ai se suiga o le gaosiga o mea tau eletise i le US.

news-10

E fa tausaga talu ai ia Fepuari 2015 na matou tusia ai i le Semiconductor Intelligence e uiga i le tulaʻi mai o Vietnam o se tagata gaosi mea tau eletise.O le feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga a Amerika ma Saina ua faʻateleina ai le faʻatupulaia o le gaosiga o mea tau eletise a Vietnam.O faʻataʻitaʻiga o le suiga e aofia ai:

· Ia Aperila, na faasilasila ai e LG Electronics o le a taofia le gaosiga o telefoni feaveaʻi i Korea i Saute ma suia le gaosiga i Vietnam.

· O le kamupani lona tolu sili ona tele o televise i le lalolagi, o le TCL a Saina, ia Fepuari na amata fausia ai se fale tele o televise i Vietnam.

· Key Tronic, ose kamupani fa'akonekarate a Amerika, o lo'o fa'amoemoe e suia nisi o gaosiga mai Saina i Vietnam ma le tatalaina o se fale gaosi fou i Vietnam ia Iulai.

Ua manuia foi Taiwan mai le feeseeseaiga tau fefaatauaiga a Amerika ma Saina.O se tala ia Aperila Bloomberg o loʻo taʻua ai le 40 kamupani Taiwanese o loʻo toe faʻafoʻi atu nisi o gaosiga i Taiwan mai Saina, fesoasoani i faʻamalosi mai le malo o Taiwan.O nei kamupani o loʻo teu faʻafaigaluegaina le US $ 6.7 piliona ma fuafua e fausia ni galuega sili atu i le 21,000.

E ui o le suiga o le gaosiga o mea tau eletise mai Saina i isi atunuu Asia ua faʻavavevave ona o feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga o loʻo i ai nei, ae o loʻo iai le tulaga i nai tausaga talu ai.O kamupani fa'avaomalo o lo'o fa'agaoioia le gaosiga i Vietnam ma isi atunu'u ona o le maualalo o tau o tagata faigaluega, tulaga lelei fefa'ataua'iga ma le avanoa i tupe fa'afaigaluega mai fafo.


Taimi meli: 23-03-21
QR code